SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK’TAN HATAY’A MÜJDELER

BAŞKAN ÖNTÜRK: ŞEHRİMİZİ HIZLI BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

29.08.2024 03:31:00 0
SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK’TAN  HATAY’A MÜJDELER

SPOR BAKANI BAKANI

OSMAN AŞKIN BAK’TAN

HATAY’A MÜJDELER

HATAYSPOR SENEYE YUVASINA DÖNECEK

BAŞKAN ÖNTÜRK: ŞEHRİMİZİ HIZLI BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 6 Şubat depremleri sonrası şehirde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi.

Bakan Osman Aşkın Bak; Vali Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Cumhur İttifakı il başkanları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve protokol üyelerinden oluşan bir heyetle bir araya geldi.

Bakan Bak, ilk olarak, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı makamında ziyaret ederek düzenlenen toplantıda asrın felaketi sonrası il genelinde hasar alan tesislerin yeniden inşası, ihyası, yapımı devam eden ve gerçekleştirilecek projeleri değerlendirdi.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyet daha sonra şehirde spor tesisi yapılacak alanlarda ve yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi yurtlarda incelemelerde bulunmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk; Hatay Büyükşehir Belediyesini de ziyaret programına ekleyen Bakan Bak’ı makamında ağırlayarak belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Hatay’da gençler ve spor alanındaki projelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Bak, toplantıların oldukça verimli geçtiğini belirterek Hatay’a daha önce yaptığı ziyaretlerde ifade ettiği projelerin tamamlanan kısımlarını incelediklerini ve ihale süreçlerini takip ettiklerini söyledi.

BAK: HATAYSPOR STADI ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Hataysporun seyircisiyle buluşmasının şehrin sosyal yapısı açısından önemli olduğu üzerinde duran Bakan Bak, “Öncelikle Hataysporun önümüzdeki sezonda burada oynamasını arzu ediyoruz. Projesi hazırlanan stadımızı, ihalesini yaparak önümüzdeki sezona yetiştirmek ve Hataysporun tekrar seyircisiyle buluşmasını sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HASTANENİN YERİ KOMPLEKS OLACAK

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski binası yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor kompleksi yapılacağı müjdesini paylaşan Bakan Bak, inşaat halindeki iki öğrenci yurdu projeleriyle birlikte Hatay’a iki yeni yurt kazandırmak için planlamalar yapıldığını da duyurdu. Yurdun birinin Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde, diğerinin ise İskenderun’da yapılacağı belirtirken gerekli talimatların verildiğini ifade etti.

MERKEZE SPOR VADİSİ YAPILACAK

Hatay’ın merkezinde bir spor vadisi oluşturulması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Bak, bu vadinin çok amaçlı spor salonları, yüzme havuzları, amatör futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahalarını içereceğini duyurdu. Şehrin gençlerine spor yapma imkânı sunacak bu vadi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

75 SEMT SAHASI İÇİN HBB DESTEKLENECEK

Bakan Bak, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 75 semt sahasının yapımının yanı sıra HBB Spor Kompleksinin tamir ve onarımı için de destekte bulunacaklarını sözlerine ekledi.

MASATLI: TARİHİN EN BÜYÜK İYİLEŞTİRME OPERASYONU DEVAM EDİYOR

6 Şubat’tan itibaren Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde ve yönetiminde tarihin en büyük iyileştirme operasyonunu yürüttüklerini belirten Vali Masatlı, şehrin her yönüyle imar, ihya ve inşasını sürdürdüklerini vurguladı. Bakanlıkların da Hatay’daki önemli yatırımları ve katkıları olduğunu ifade eden Masatlı, bugün bu katkılardan birine daha tanık olduklarını söyledi.

ÖNTÜRK: ÖNEMLİ YATIRIMLARIN MÜJDESİ VERİLDİ

Hatay’daki önemli yatırımlarla ilgili açıklama yapan Mehmet Öntürk, “Hatay’da bulunan iki üniversite, Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi ile ilgili eğitimlerin yeniden başlatılması için ciddi adımlar atılacağını belirtti.

Öntürk, 6 Şubat depremlerinin ardından spor tesislerinde yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek Bakan’ın yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve spor alanlarıyla ilgili verdiği müjdeleri vurguladı. “Bu müjdeler, şehrimiz için büyük önem taşıyor.” diyen Öntürk, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.


KILIÇOĞLU YENİDEN KIRIKHAN CHP İLÇE BAŞKANI

Hatay’daki CHP kongrelerine itiraz

Başkan Savaş: İktidar Hatay'a fitre gibi pay ayırıyor

Hatay İskenderun'da riskli şartlarda altyapı yenilemesi

'Faizsiz 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Uygulaması Başlatıldı

Bakan Bolat, İskenderun Limanı’nda İncelemelerde Bulundu

HBB’NİN BETON ASFALT ATAĞI DEFNE’DE

MHP HEYETİNDEN YAYLADAĞI TEMASLARI

KUMLU GÜNDEN GÜNE GÜZELLEŞİYOR

MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI BAHÇELİ’YE BRİFİNG VERDİ

Hatay`da şüpheli paketten uyuşturucu çıktı

İSKENDERUN?DA ARAÇ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI; 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Samandağ`da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Piyasa değeri 1 milyon lira değerinde yakıt ele geçirildi

Hatay`da kenevir operasyonu

Hatay`da kaçak sigara operasyonu

SAMANDAĞ?DA SAMAN YÜKLÜ KAMYON ALEV ALDI

Hastanede korkutan yangın

Çöp ev boşaltıldı, sahipleri hastaneye götürüldü