ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

7.07.2024 12:27:00 0
ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

ÖZYURT ENGELLERE ALDIRMADI İHRACAT REKORU KIRDI

Hatay’ın medar-ı iftiharı genç ve başarılı iş insanı tüm engellere rağmen inandığı yoldan dönmeyen Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt ürettiği yerli ve milli silahlarla Türkiye ihracatına dev katkı yaptı.

Türkiye’nin ilk yerli kalaşnikof marka tüfeğini üreten Hataylı genç iş insanı Serdar Özyurt, FETÖ ve işbirlikçilerinin engellemelerine rağmen ihracata dev katkı sağladı. Hatay’a uzun zamandan bu yana büyük katkılarda bulunan ve mühimmat fabrikası açma hazırlığında olan Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin paşa ile yakın ilişkileri nedeniyle başta FETÖ olmak üzere ABD istihbaratının ve terör odaklarının hedefinde yer alıyor. Ancak tüm engellere ve girişimlere rağmen inandığı yoldan dönmeyen Özyurt, 5 adet yerli silah markasının yanı sıra ülkenin kritik bölgelerine yaptığı yatırımlarla yıldızını her geçen gün daha da parlatıyor.

DIŞ ÜLKELER ÖZYURT İÇİN YARIŞIRKEN İÇ HAİNLER ENGELLEME ÇABASINDA

Kökü dışarda ucu içeride olan FETÖ terör örgütü başta olmak üzere istihbarat servisinin yerli maşaları tarafından türlü çabalarla engellenmek istenen Özyurt Savunma Sanayi firmasının ürettiği yerli ve milli silahlar için ülkeler adeta birbiriyle yarışıyor. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin paşa ile de yakın ilişkileri bulunan Özyurt, bu nedenden dolayı FETÖ’cü hainlerin hedefi haline geldi. Çetin Paşa’ya her platformda derin saygı beslediğini belirten ve ülkesine katkı yapmaktan mutlu olduğunu kaydeden Özyurt’un tüm saldırılara rağmen yılmadan ülkesi için yerli ve milli imkanlarla üretim yapması takdir topladı. Türkiye savunma sanayiinde 185 ülkeye 230 çeşit ürün satarak 5,5 milyar dolar gelir elde ederken, yerli silah firmaları da ihracatta gözünü zirveye dikti.

İHRACATA ÖZYURT DAMGALI KALAŞNİKOF KATKISI

Türkiye’nin ilk yerli kalaşnikof tüfeğinin de aralarında olduğu 5 farklı yüksek kalitede silah üreten Özyurt Silah Sanayii, 1,5 milyar dolarlık ihracata imza attı. Müttefik ülkelerle anlaşmalar yapan şirket, Azerbaycan, ABD, İspanya, Suudi Arabistan gibi ülkelere silah ihraç ediyor.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ KALAŞNİKOF TÜFEĞİ

Küresel çapta faaliyet gösteren Özyurt Silah Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, aralarında Türkiye’nin ilk yerli Kalaşnikof tüfeğinin de olduğu 5 yüksek kalitede silah ürettiklerini belirtti.

SERDAR ÖZYURT KÜRESEL ÇAPTA TEDARİKÇİ

Değerlendirmelerde bulunan Özyurt, "13 yıldır faaliyet gösterdiğimiz savunma sanayiinde ürettiğimiz silahlar arasında Türkiye’nin ilk AK (otomatik keleş) tabanlı 7.62x39 kalibre piyade tüfeği, 9.19 tabanca, 308 ve 309 keskin nişancı tüfeği var. Yalnızca üretimle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda dünya çapında tedarikçi olarak da hizmet sunuyoruz" diye konuştu. Azerbaycan ile ABD gibi stratejik dost ve müttefik ülkelere yüksek kaliteli silah ve mühimmat tedariki sağladıklarını anlatan Özyurt, şunları kaydetti:

1,5 MİLYAR $'LIK ANLAŞMA

"Bunun yanı sıra, Avrupa'da İspanya ve Orta Doğu'da Suudi Arabistan gibi pek çok ülkenin silah ve mühimmat ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugüne kadar müttefik ülkelerle yapmış olduğumuz anlaşmaların toplam bedeli yaklaşık 1.5 milyar dolara ulaştı. Firmamızın yıllık cirosu ise 2-3 milyar TL arasında değişiyor. Silah sanayiinde millileşme çok önemli ve stratejik bir husus. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedef doğrultusunda yerli savunma sanayiini zirveye taşıyacağız.” Özyurt, önceliklerinin para kazanmak değil, her zaman terörle mücadele olduğunu vurguladı.

HATAY YATIRIMLA KALKINACAK

6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar gören memleketi Hatay’a da savunma sanayii yatırımları yapmak için kolları sıvadıkları bilgisini veren Özyurt Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, “Bölgede şu an insan kaynağı çok sıkıntılı. İstihdam edecek personel eksikliği var. Bu sıkıntıyı aşar aşmaz Hatay’da yatırımlarımızı hayata geçirerek kalkınmayı hızlandıracağız” açıklamasını yaptı.

Genç ve başarılı iş insanı Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, FETÖ ve işbirlikçisi olan tüm grupların bitmek tükenmek bilmeyen saldırılarına rağmen yılmadan memleketi Hatay ve ülkesi için yerli ve milli silah-mühimmat üretmeye, ülkesine katkıda bulunmaya devam ediyor.


KILIÇOĞLU YENİDEN KIRIKHAN CHP İLÇE BAŞKANI

Hatay’daki CHP kongrelerine itiraz

Başkan Savaş: İktidar Hatay'a fitre gibi pay ayırıyor

Hatay İskenderun'da riskli şartlarda altyapı yenilemesi

'Faizsiz 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Uygulaması Başlatıldı

Bakan Bolat, İskenderun Limanı’nda İncelemelerde Bulundu

HBB’NİN BETON ASFALT ATAĞI DEFNE’DE

MHP HEYETİNDEN YAYLADAĞI TEMASLARI

KUMLU GÜNDEN GÜNE GÜZELLEŞİYOR

MİLLETVEKİLİ KAŞIKÇI BAHÇELİ’YE BRİFİNG VERDİ

Hatay`da şüpheli paketten uyuşturucu çıktı

İSKENDERUN?DA ARAÇ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI; 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Samandağ`da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Piyasa değeri 1 milyon lira değerinde yakıt ele geçirildi

Hatay`da kenevir operasyonu

Hatay`da kaçak sigara operasyonu

SAMANDAĞ?DA SAMAN YÜKLÜ KAMYON ALEV ALDI

Hastanede korkutan yangın

Çöp ev boşaltıldı, sahipleri hastaneye götürüldü